Reklam på webplatsenUnder denna rubrik försöker jag berätta om bakgrunden till Google-reklamen ni kan se på websidorna här på webplatsen.

Google AdSense

Google AdSense är en intressant tillämpning. Google säger i sin reklam att AdSense gör att reklamen blir mer intressant, och det är faktiskt så. Innan jag började lägga märke till detta tänkte jag att AdSense var ytterligare en i raden av dessa bannergeneratorer som lusar ner Internets websidor. Efter att ha börjat kika på AdSense-reklamen inser jag att den faktiskt är lite annorlunda, den ändrar sig efter websidan man besöker.

Ta er gärna runt här på webplatsen och se hur reklamen ändrar karaktär efter sidan som visas. På flygvapensidan kan det visas reklam för flygplan, på kalla kriget-sidan reklam för(?) Sovjetunionen, etc. Visst blir det fel ibland: på sidan om radarstationer kan det dyka upp reklam riktad till fågelskådare. (Det är alla FAR-signaler med fågelnamn som triggar den visningen.) Men oftast blir det över förväntan bra.

Ibland lyckas Google så bra att jag själv blir nyfiken på innehållet i reklamen jag visar på webplatsen. (Eftersom det är förbjudet för mig att klicka på reklamlänkar på min egen webplats, får jag då manuellt knappa in url:en i webläsaren.) Jag hoppas att även ni då och då faktiskt skall hitta en reklamlänk här på webplatsen som intresserar er!

Detta är huvudorsaken till att jag har valt att lägga in Google AdSense-reklam här på webplatsen. Ja, Google säger att jag skall tjäna pengar på det också. Hittills ser det dock ut som om reklamintäkterna nätt och jämnt betalar kostnaden för domännamnet och webhotellet, så någon profit att tala om blir det inte...

Det är väl bäst att jag lägger till att Google inte betalar mig för att jag skriver det här. Jag skriver helt frivilligt vad jag faktiskt tycker.

//MatsB   v 1.3 2014-03-10


   Nedan kan du söka här eller på webben efter det du är intresserad av.
Google
 
       Besök även vår systerwebplats www.kalla-kriget.se!

matsb@bergrum.se © 2009 - 2014 • Allt innehåll upphovsrättsskyddat enligt lag.

bergrum.se